Logga in

Aktuellt

2021-10-19

Föreningens ordningsregler har uppdaterats

Den 18 oktober har föreningens ordningsregler uppdaterats.

Dessa finns publicerade på hemsidan och byts ut i entréerna under veckan.

Läs de uppdaterade ordningsreglerna här.

2021-10-02

Nytt nummer av Fältposten ute

Det fjärde numret av Fältposten 2021 finns nu ute på hemsidan.

Läs den gärna här.

2021-09-30

Förvaltningskontoret stäng idag torsdag

Förvaltningskontoret tvingas idag hålla stängt eftersom vi har problem med passersystemet och inte kan komma in i lokalerna.

Vi har istället öppnat upp telefontid fram till klockan klockan 19 ikväll. Du når oss på 08-502 573 43.

Fastum

2021-09-10

Gällande anonyma lappar i brevinkasten

Anonyma lappar som fortfarande distribueras till boendes brevinkast måste upphöra. Det är inte styrelsens eller någon annans roll att lägga tid på att besvara anonyma brev som i detta fall sprids av personer som varken har kunskap om gällande lagstiftning, fastighetens skick eller behov av underhållsåtgärder. Syftet blir därmed oklart, förutom det att sprida oro och öka kostnaderna för föreningen.

Att installera värmeåtervinning när vi byter till nya ventilationsaggregat borde för de flesta vara en "icke-fråga". Alternativet hade varit ett slöseri med föreningens pengar.
I övrigt fungerar allt som när huset byggdes, men med modernare styrning. 

Styrelsen
2021-09-09

Vattenavstängning nattetid 13-16 september

Mellan den 13-16 september kommer ventilerna till tappvattnet att bytas. För att kunna utföra detta arbete behöver vattnet stängas av i hela föreningen under 3 nätter.

Vattnet kommer att vara avstängt natten mellan måndag-tisdag, tisdag-onsdag och onsdag-torsdag, mellan klockan 22-06. Avstängningen gäller både varm- och kallvatten.

Tappa gärna upp en hink eller kanna med vatten till att spola toaletten med och ställ in en kanna med vatten i kylen till eventuell matlagning och att dricka.

Arbetet utförs av MF-Rör.

2021-09-07

Grovsopshämtning

Torsdagen den 25 november

När: 16.00-20.00

Var: Uppe på gårdsplan vid flytthissen

Vi kommer att ha personal på plats som hjälper till med sorteringen.

OBS! Det är inte tillåtet ställa ut grovsopor varken före eller efter denna tid.

2021-08-26

Information från AMF - Hiss avstängd vecka 36

Vi ska utföra en kompletterande serviceåtgärd på nya hiss 31 (bredvid bankomaten/apoteket upp till er). Vi påbörjar måndag 6/9 och hissen kommer att vara avstängd 1 vecka (måndag – fredag).

AMF Fastigheter
08-600 69 60

2021-08-19

OVK-besiktning Valhallavägen 146 & 148

Från och med vecka 34 kommer OVK-besiktning att utföras i samtliga lägenheter på Valhallavägen 146 och 148. OVK-besiktningen utförs av Sotaren i Norrort och aviseras av Energiförädling som samtidigt utför kontroller och justeringar av luftflöden.

Avisering från Energiförädling har eller kommer att delas ut i samtliga brevinkast.

Som vi tidigare informerat om har Stadsbyggnadsnämnden utfärdat tillfälligt byggstopp för ytterligare ventilationsbyggnationer. Det arbete som nu utförs syftar alltså till att besiktiga det arbete som redan utförts.

För er som inte hann få överluftsdonet monterat innan beslutat byggstopp kommer inte just nu att kunna få överluftsdonet monterat. Styrelsen har överklagat beslutet till Mark- och Miljödomstolen och donen kommer troligtvis inte att kunna monteras förrän de fattat beslut i frågan. Ni som inte har donet monterat kan märka av ett undertryck i lägenheten och att det kommer in mycket luft genom fönsterventilena.

Energiförädling kommer under en dryg månad framöver att finnas på plats i föreningen och på taken för att slutföra arbetet med dagvattenledningarna.

Styrelsen
Brf Fältöversten
2021-08-18

Information från AMF - Störande arbeten

Som ni säkert redan sett så har vi startat upp våra fasadarbeten längs Värtavägen pga öppning av fasad ut mot gatan och verksamhet (café).
Störande arbete/bullertid kan förekomma mellan 8-10 och i perioder av genomförande åtgärder för att komma framåt .
Det är Eriksson Bygg som utför arbetet .

Vi startar även målning av fönster hos Folktandvården denna vecka vilket innebär att vi kommer ha målare längs ”klacken” ut mot Valhallavägen som med hjälp av sele ska komma åt fönstrena där. Inga störande ljud men mer att informera boende ifall dom ser ngn målare utanför sitt fönster.
Arbetet utförs av Willmans måleri

AMF Fastigheter
08-600 69 60

2021-08-17

Information från Polisen - Varning för falska Poliser

Igår (2021-08-16) ringde en kvinna till två äldre damer och sa att hon var från Polisen och berättade att någon försökt ta ut pengar på damernas bankkonton. Personen som ringde sa att hon skulle komma hem till målsägaren och prata vidare om det. Båda damerna fick besök strax efter sina samtal. I ena fallet var det en man som kom och i det andra en kvinna. Kontanter saknades när  personen sedan hade gått iväg.

Påminnelse:

Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro. Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- och/eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare.

Var noga med att kontrollera personen som ringer på dörren. Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis. Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.

2021-07-23

Uppdatering gällande ventilationsarbetet

Ventilationsprojektet börjar nu löpa mot sitt slut. Återstår gör endast injustering, programmering av styren och åtgärdande av de lägenheter dit vi hittills inte lämnats tillträde. Detta arbete kommer att återupptas efter semestrarna.

Just nu är det sommaruppehåll i arbetet dels av naturlig anledning eftersom många av arbetarna har semester men också på grund av att Stadsbyggnadsnämnden efter påtryckningar från Medlemsinitiativet  utfärdat ett byggstopp för föreningen gällande ventilationsåtgärder. Byggstoppet gäller från och med den 21 juli och har överklagats till Länsstyrelsen. Eftersom beslutet om byggstoppet saknar grund räknar vi med att kunna återuppta arbetet igen efter semestrarna.

Energiförädling arbetar fortfarande med en mindre styrka på taken. Detta arbete rör dagvattenledningarna på taket. Dagvattenstammarna har tidigare relinats och nu åtgärdas sticken mellan dagvattenbrunnarna och stammen. Detta arbete var lämpligt att utföra nu i samband med att taken öppnats upp på flera ställen vid installation av nya takluckor.

2021-07-02

Protokollet från extrastämman 14 juni nu publicerad på hemsidan

Protokollet från exatrstämman finns att läsa här.

2021-06-27

Skalskyddet förbättrat från och med 1 juli

Med start den 1 juli kommer behörigheterna för samtliga taggar att programmeras om.

Detta innebär att alla boende efter detta kommer att ha tillgång till endast sin egen port och inte alla portar i föreningen, som idag. Alla kommer dock fortsatt att ha tillgång till de fyra huvudentréerna, flytthissen och tvättstugan,

Ni som hyr ett förråd i en annan port får automatiskt tillträde även dit. Ni som nyttjar barnvagnsrum i en annan port behöver höra av er till förvaltningskontoret för att få denna port tillagd på era taggar.

För att besöka vänner i andra portar hänvisas från och med den 1 juli till portkoden till respektive port.

2021-06-27

Det senaste numret av Fältposten finns nu på hemsidan

Fältposten nr 3 finns att läsa här.

2021-06-15

Rapport från extrastämman 2021-06-14

På extrastämman den 14 juni 2021 beslutade majoriteten av närvarande 76 medlemmar att man inte önskade en muntlig genomgång av den särskilda granskaren själv som var på plats. Stämman avslutades därmed.

Protokollet från extrastämman presenteras på hemsidan så snart det har justerats.

2021-06-14

Kom ihåg att begära länken till dagens extrastämma

Innan klckan 16 behöver du begära länken till dagens extrastämma för att vara säker på att denna kommer ut i tid till stämman.

Begär länken här.

2021-06-11

Information från Polisen - Varning för falska Poliser

Igår (2021-06-09) knackade två kvinnor, utklädda till poliser, på hemma hos en kvinna boendes i city. De falska poliserna påstod att det hade varit inbrott hos andra boende i huset och att de kom för att kontrollera så att kvinnan hade sina värdesaker kvar. När kvinnan visar sina smycken lyckas de falska poliserna förvilla henne och få med sig smyckena därifrån.

Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro. Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- och/eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare.

Var noga med att kontrollera personen som ringer på dörren. Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis. Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.

2021-06-04

Ladda ned föreningens app och få information från föreningen direkt i telefonen

Föreningens app laddas ned från App-store eller Play-bytiken. När du har laddat ned appen kommer du att få nyheter från föreningen som pusch till telefonen och du kan hålla dig uppdaterad om vad som händer i föreningen.

2021-06-04

Välj hur du vill få din avi

Fastum lägger om från kvartalsavisering till månadsavisering. I samband med detta kan du välja hur du vill få din avi.

Läs mer på Fastums hemsida.

2021-05-31

Protokoll från ordinarie stämma 2021-05-18

Protokollet från stämman har nu justerat och finns publicerat på hemsidan.

Läs protokollet här.

2021-05-25

Styrelsen har nu konstituerat sig

Den nya styrelsen har igår konstituerat sig och uppdelningen av ansvarsområden framgår här.

2021-05-19

Borrning för ventilationsdon sker enligt avisering på Valhallavägen 148

Med anledning av att någon medlem i föreningen gått runt och satt upp lappar på grannarnas dörrar om att ingen borrning skall ske i grannens lägenhet vill vi å det bestämdaste uppmana denna person att snarast upphöra med detta!

Vi vill samtidigt påpeka för de som har fått denna lapp på dörren att denna inte har satts upp av föreningen och att arbete kommer att utföras enligt avisering från entreprenören. Det går mycket bra att ta bort denna lapp från dörren.

2021-05-18

Rapport från ordinarie föreningsstämma 2021-05-18

Den ordinarie föreningsstämman har nu genomförts, även detta år som poströstningsstämma.

En sammanfattande rapport från stämman finns nu att läsa på medlemssidorna och kommer även att delas ut i brevinkasten under morgondagen.

Styrelsen kommer att konstituera sig under nästa vecka. Handlingarna kommer att hållas tillgängliga på Förvaltningskontoret så snart protokollet från stämman har justerats. Protokollet kommer samtidigt att läggas upp på hemsidan.

2021-05-15

Information angående den särskilda granskningsrapporten

All aktuell information gällande den särskilda granskningsrapporten finns på medlemssidorna.

Styrelsen
Brf Fältöversten

2021-05-12

Kallelse till extra föreningsstämma 2021-06-14

Rapporten från den särskilda granskningen har överlämnats till styrelsen och skall enligt lag presenteras vid en föreningsstämma. Denna stämma kommer att hållas den 14 juni 2021 där den Särskilda granskaren presenterar sin rapport.
Styrelsen kommer tillsammans med anlitade konsulter och experter kommentera den särskilda granskarens rapport och besvara frågor från medlemmarna.

Handlingarna till stämman kommer att finnas tillgängliga från och med den 1 juni på Förvaltningskontoret.

Stämman genomförs digitalt med anledning av pandemin. För att delta i stämman måste du aktivt meddela ditt deltagande genom medlemssidorna eller på Förvaltningskontoret senast 16.00 samma dag. Länk till mötet skickas ut till den som anmält sig.

Dagodningen till mötet finns på medlemssidorna och har även delats ut till samtliga medlemmar.

2021-05-12

Upplysningar inför stämman har nu publicerats på hemsidan

Styrelsen har publicerat svar på de begäran om upplysning som har inkommit. Läs dessa på medlemssidorna.

Styrelsen har dessutom skickat ut en kommentar till det senaste utskicket från en anonym medlemsgrupp. Kommentarerna finns att läsa här.

Trevlig Kristi Himmelsfärd!

2021-05-10

Påminnelse om frågestund

Ikväll klockan 19.00 hålls frågestund med styrelsen inför stämman.

Logga in med länk på medlemssidorna för att delta.

2021-05-07

Ny skrift från styrelsen - Din röst är viktigare än någonsin

Styrelsen delar idag ut en skrift med några ord på vägen inför stämman den 18 maj. Skriften finns att läsa här..

I skriften svarar man bland annat på frågor och påståenden som har skickats ut från en mindre medlemsgrupp, sammanfattar året som varit och berättar om hur rapporten från den Särskilda granskningen kommer att hanteras. Rapporten har tyvärr inkommit för sent för att behandlas på ordinrie föreningsstämma och lämpar sig inte heller att behandlas på en poströstningsstämma. Styrelsen kommer därför att kalla till en digital extrastämma den 14 juni för behandling av denna.

Läs mer i skriften från styrelsen och på medlemssiodorna.

2021-05-04

Handlingarna till stämman finns nu på hemsidan

Handlingarna till stämman delas nu ut till samtliga hushåll. Handlingarna innefattar Årsredovisning, Bilagor till stämman och Röstningsformulär. 

Vill du få handlingarna tillsända dig till en annan adress, vänligen tag kontakt med förvaltningskontoret.

Handlingarna finns på medlemssidorna och där hittar du även länken för att kunna lämna din röst digitalt.

2021-05-03

Störningar på gården

På förekommen anledning vill vi förtydliga att det precis som i lägenheten inte heller på gården är tillåtet att störa sina grannar.
Det är tillåtet att grilla på gården men tänk på att inte störa dina grannar varken med hög musik eller högljudda fester och kalas.

Med tanke på att en pandemi fortfarande pågår vill vi samtidigt påminna om Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer om att hålla de sociala kontakterna nere till ett minimum.

 

2021-04-29

Appen i Android

Just nu är det driftstörningar i appen på Android. Den kommer förhoppningsvis att fungera igen nästa vecka.

Uppdatering: Förväntas vecka 18.

Uppdatering 29/4: Nu fungerar appen som vanligt på android. Dock har Google problem med vissa appar som använder Web viewer och appen går inte att öppna i vissa telefoner. Testa att göra alla tillgängliga uppdateringar på telefonen. Forhoppningsvis har Google löst detta problem inom kort.

2021-04-27

ComHem blir Tele2

Du behöver inte göra något
För dig som boende fortsätter allt att fungera precis som tidigare utan att du behöver göra något. Ditt tv-utbud och eventuella övriga tjänster
kommer att fungera som vanligt. Framtida fakturor och information kommer att skickas från Tele2.

Läs gärna mer här.

2021-04-26

Information från Polisen - Skydda dig mot bedrägerier

Den senaste tiden har många äldre personer utsatts för bedrägerier.
Det kan ske via telefon eller hembesök och gå till på olika sätt.

Läs gärna Polisens information om hur du skyddar dig mot bedrägerier.